Kankarovuori

kankarovuori.bmp

Ajo-ohje: Pyhämaan kirkolle menevää tietä ajetaan ohi Lyökin risteyksestä ja sen jälkeen tulevasta oikealle kääntyvästä Esimontiestä, tämän jälkeen kääntyy päätieltä vasemmalle Kankarontie. Tätä ajetaan hieman toista kilometriä niin tie haarautuu siten että oikea haara alkaa nousta melko jyrkästi ylöspäin. Tätä ajetaan kallion päälle jossa on merkintä näköalapaikasta. Reitti kalliolla näköalapaikalle on merkitty punaisin nauhoin. Yllä olevalla kartalla näköalapaikka sijoittuu Kankronvuori-sanan edessä olevan  talorykelmän pohjoispuolelle.

Kankarovuori on Uudenkaupungin parhaita muutontarkkailupaikkoja, lähinnä maalintumuutolle. Kalliolta on esteetön näkyvyys yli 180 asteen sektorille etelän idästä luoteeseen, luoteen ja koillisen välinen sektori jää metsän taakse. Niinpä näkyvyys on parhain kevätmuutolle mutta syksyisinkin se on hyvä tarkkailupaikka mm. petolintu-, hanhi- ja kyyhkymuutolle. Keväisin petolintujen lisäksi erityisesti hanhi- ja kuovimuuttoa on hyvä seurata Kankarolta. Kankarolta näkee myös merelle mutta varsinainen merimuutto jää pääosin tunnistusetäisyyttä kauemmas.

Näkymä Kankarolta itäkaakkoon Pyhämaan ylle kankaro1.jpg

 

Näkymä länteen

kankaro2.jpg

Näkymä lounaaseen, merialue jää kuvassa edessä olevan metsäisen niemen taakse, ulkomerellä liikkuvat parvet näkyvät Kankarolle

kankaro3.jpg

Kuva tarkkailupaikalta

kankaro4.jpg