Meri-Ihamo

meri-ihamo.bmp

Ajo-ohje: Aja Pyhämaan kirkonkylän ohi Kettelintietä, vasemmalle kääntyvän Hauintien jälkeen 500 m päässä tulee Pitkäluodon kylä jonka keskellä kääntyy peltoalueen jälkeen vasemmalle Ihamontie. Siitä erkanee pian vasemmalle Seisemaantie, älä käänny sinne vaan jatka oikealle kaartuvaa Ihamontietä. Jatka tätä kunnes metsän keskellä kääntyy oikealle Meri-Ihamontie. Vajaan puolen kilometrin jälkeen tie kääntyy melko jyrkästi vasemmalle jatkuen Meri-Ihamontienä, käänny sinne äläkä jatka suorempaa Maanpäähän vievää tietä.

Meri-Ihamo on käytännössä kokonaan mökkialuetta minkä takia ajo niemen alueelle ei ole suositeltavaa ja rannalle on mahdollista luvallisesti mennä oikeastaan vain jos asiasta on maanomistajan kanssa sovittu. Tämän takia on ehkä suotavampaa käydä Ihamon kalasatamassa, jonne kääntyy tie vasemmalle Ihamontieltä 50 m ennen Meri-Ihamontien risteystä. Tämä tie vie suoraan kalasatamaan jonka laiturilta näkee hyvin merialueelle.

Meri-Ihamossa on edellä mainitusta syystä havainnoitu erittäin vähän, myös siksi että sinne on selvästi pitempi ajomatka kun tunnetummille rannikon tarkkailupaikoille. Niinpä paikalta nähtävästä muutostakaan ei ole oikein tietoja. Lähinnä havaintoja on tehty talvisaikaan kun on etsitty lepäileviä merilintuja.

Näkymä kalasataman rannasta pohjoiseen iahmonkalasatama1.jpg

 

Näkymä kalasataman rannasta länteen

ihamonkalasatama2.jpg